Commissies

Binnen s.v. WIM spelen de commissies een belangrijke rol bij het organiseren van activiteiten en evenementen. Wij stellen ze graag aan u voor.

 

ZeeBra Bedrijvendag

Halverwege het studiejaar zal er een bedrijvendag worden georganiseerd. Hierbij zal de nadruk worden gelegd op bedrijven uit de provincies Zeeland en Noord-Brabant. Deze dag is bedoeld voor de studenten van de opleidingen werktuigbouwkunde, mechatronica en elektrotechniek. De studenten krijgen de kans om kennis te maken met verschillende bedrijven voor stages. De dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje waarbij de studenten en bedrijven de kans krijgen om met elkaar in gesprek te gaan.

Buitenlandse reis

De buitenlandse studiereis wordt georganiseerd door de commissie welke bestaat uit een aantal tweedejaars studenten. De reis vindt plaats in de vierde periode en is bedoeld voor tweedejaars studenten. Het doel van deze reis is om de verbondenheid tussen studenten te vergroten. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om kennis te maken met de cultuur en techniek in een ander land. Tijdens deze dagen zullen er verschillende activiteiten ondernomen worden, denk hierbij aan het bezoeken van een universiteit, bedrijven en culturele bezienswaardigheden. Tevens zullen er ook activiteiten worden ondernomen ten behoeve van de saamhorigheid.

Pizzalezingen

Bij de beroeps-oriënterende lezingen zal er een of meerdere personen van een bedrijf komen vertellen welke producten of diensten zij leveren. De studenten krijgen hierdoor een beter inzicht van de beroepspraktijk en welke werkzaamheden een werktuigbouwkundige uitvoert na het afstuderen. De lezing zal worden afgesloten met een hapje en een drankje waarbij er de gelegenheid is om te netwerken.


WTB Cafe

Het WTB-café is een borrel met als doel de studenten werktuigbouwkunde in contact te laten komen met bedrijven en andersom, en om een beeld te creëren van de werkzaamheden als WTB’er in het werkveld. Deze borrel vind eens per periode plaats. Voor iedere borrel wordt er telkens een bedrijf uitgenodigd die de mogelijkheid heeft tijdens de borrel kort over zijn bedrijf wat te vertellen en daarna met de aanwezige studenten te netwerken onder het genot van een drankje.

Rally BBQ

Aan het eind van de derde periode van het eerst leerjaar hebben de eerstejaars studenten verschillende voertuigen ontworpen en gebouwd. Om dit geweldige project af te sluiten wordt er een rally georganiseerd. Tijdens deze dag zullen de teams met hun zelfgemaakte voertuigen het in een race tegen elkaar opnemen. De winnaar wordt beloond met een mooie prijs en de dag wordt afgesloten met een BBQ. Tijdens deze dag zijn ook ouders/verzorgers, docenten en andere studenten van harte welkom.

Proefstudeerdagen

Het doel van de WTB proefstudeerdagen is om een zo reëel mogelijke beeld te geven van de opleiding werktuigbouwkunde. Dit gebeurd door de studenten die mee doen aan de proefstudeerdagen kennis te laten maken met verschillende vakken die worden aangeboden tijdens de opleiding. De proefstudeerdagen worden mede door Avans georganiseerd.

Open Dagen

De open dag is een informatieve dag voor personen die werktuigbouwkunde willen gaan studeren, het overwegen te gaan doen of die nog volledig aan het oriënteren zijn voor een opleiding. Ze komen om te kijken of het wel echt iets voor hen is en of ze dit op Avans of op een andere hogeschool gaan volgen. De taak van het open dagen team is dus het geven van informatie over de opleiding en het beantwoorden van de vragen die de bezoekers over de opleiding hebben. Denk hierbij aan informatie en vragen aangaande de opbouw van periodes, vakken, projecten, tentamens en practica. De open dagen worden mede door Avans georganiseerd.

VCA-certificaat

Vanuit de studievereniging wordt jou de mogelijkheid gegeven om je VCA-certificaat te behalen. Steeds meer bedrijven stellen het halen van een VCA-certificaat verplicht. Vandaar dat hier de gelegenheid is om het certificaat nu alvast te behalen. Via de agenda kan jij je hiervoor aanmelden.